Миколаївський район отримав капсулу з землею з місця народження Тараса Шевченка

Поділитись у Facebook Відправити в Twitter

Про це повідомив громадський діяч Максим Корнієнко.

Капсулу закладуть у фундамент майбутнього пам’ятника Шевченку в Новобогданівському парку, який місцеві мешканці будують власними силами вже більше трьох років.

Варто відзначити, що це буде перший монумент Кобзарю у Миколаївському районі, він матиме статус пам’ятника районного значення.

Чому саме Тарас Шевченко - Маяк.Media розповів Максим Корнієнко:

- Хоч Шевченко не бував у нашому селі, він є епохальною і значущою постаттю для української нації. Я був дуже здивований, коли голова РДА Алла Воробйова сказала, що в районі немає жодного пам’ятника Кобзарю (до речі, це була її ідея). У нашому парку є «духовна зона». Там і буде пам’ятник. Також колись у Новобогданівці був колгосп імені Т. Г. Шевченка, тому все ж таки якось з його прізвищем ми пов’язані. Що стосується землі… цю ідею я запозичив у Грузії. Прочитав у журналі, що там так само встановлювали пам’ятник Шевченку та просили надіслати землю з Моринців.

Новобогданівці вже побудували основу фундаменту пам’ятника, в якій зробили комірку для капсули з землею.

Будівництво фундаменту, фото зі сторінки Максима Корнієнка у facebook.

Сільська рада Моринців, що на Черкащині, позитивно відреагувала на лист із проханням та, як відзначив Корнієнко, відправила не тільки капсулу, а й подарунки. Щоправда, які саме - мешканці Моринців тримали у секреті – хотіли зробити сюрприз. І хоч посилку новобогданівці вже отримали, відкриватимуть її у понеділок, 10 вересня, гуртом.

Капсулу ж закладуть 13 жовтня, у День села Новобогданівки. Пам’ятник планують встановити у березні – до дня народження Кобзаря.

Фото на головній: Sergey Zozula, panoramio.com.

 

Коментарі:

Останні новини