Варварівський міст планують частково перекрити

Поділитись у Facebook Відправити в Twitter
  • 09.09.2018 13:05
  • 0

Після закінчення аграрного сезону Варварівський міст, що з’єднує Миколаївський район з обласним центром, планують закрити для вантажівок.

Про це журналістам повідомив мер Миколаєва Олександр Сєнкевич, пишуть Новости Н.

За його словами, додаткові обстеження конструкцій показали – все гірше, ніж здавалося:

«Я думаю, що після проведення досліджень проектна організація проведе ще одну презентацію і розповість про свої висновки, що вони трошки помилялися, що з мостом начебто все в порядку. Вони провели більш глибокі дослідження і знайшли ще більш серйозні проблеми. Найближчим часом закінчиться аграрний сезон, і нам потрібно буде ініціювати, щоб проїзд по Варварівському мосту великовантажного транспорту був заборонений».

Міський голова відзначив, що буде відкрито або паромну, або понтонну переправу, тому для пересічних громадян часткове перекриття не буде становити великих незручностей. Основну проблему він вбачає у вивозі з Миколаєва відходів, адже полігон ТПВ знаходиться на території Веснянської сільської ради Миколаївського району.

Ремонт мосту може коштувати місту від 355 млн грн (збільшення потужності) до 1,1 млрд (повна реконструкція). Такі висновки зробило київське підприємство ТОВ «Союзтранспроект», яке виграло тендер на розробку проектно-кошторисної документації з капітального ремонту мосту. Однак таких сум у міському бюджеті немає. Також проектанти не знають, скільки міст може ще простояти.

У зв'язку з цим губернатор Миколаївщини Олексій Савченко запропонував передати міст на баланс державного підприємства «Укравтодор», як це було раніше.

Якщо все ж таки доведеться робити капітальний ремонт, це може призвести до повного перекриття мосту на 9 місяців. Враховуючи, що у Миколаєві працює чимала кількість мешканців нашого району (а не тільки мкрн Варварівка), важко передбачити, чи зможе переправа забезпечити безперебійне перевезення такої кількості людей.

Фото на головній: Анатолій Білоножко.

 

Коментарі:

Останні новини