Безробіття в Миколаївському районі: хороші показники та невтішні тенденції (офіційні дані)

Поділитись у Facebook Відправити в Twitter
  • 25.12.2018 16:45
  • 0

Держстат опублікувала дані по безробіттю у Миколаївській області. Серед 19 районів Миколаївський опинився на останньому місці (що у даному контексті добре).

Станом на кінець листопада в нашому районі офіційно зареєстровано 252 безробітних. З них близько 60 % отримують грошову допомогу. Її розмір серед районів області один з найвищих – 2680 гривень на місяць. Більше отримують безробітні у Вітовському та Снігурівському районах – 3827 і 3089 грн відповідно.

Невисокий рівень безробіття зафіксували також у Єланецькому  (316 осіб) та сусідніх Березанському (371) та Очкаівському (378) районах.

Найвищі показники в Вознесенському, Кривоозерському та Первомайському районах (від 1000 до 1400 осіб).

Найнижчий і найвищий рівень безробіття Маяк.Media

У порівнянні з минулим роком,  кількість непрацевлаштованих мешканців району зменшилася трохи більше ніж на 30 %. Однак, незважаючи на такі показники, загальні тенденції не дуже втішні. Адже кількість відкритих вакансій також значно скоротилася – майже на 80 %. Сьогодні, згідно з офіційними даними, на одне вільне місце маємо 63 людини.

Наприклад, у тих же Вознесенському та Первомайському районах, де рівень безробіття найвищий, вакансій також немало (розрахунок – 4-8 людей на одне місце). А кількість вільних робочих місць збільшилася за рік більше ніж удвічі.

 

Коментарі:

Останні новини