"Заради тих, хто не може" – паралімпійський чемпіон Яровий взяв участь у благодійному забігу

Поділитись у Facebook Відправити в Twitter
  • 06.05.2019 11:11
  • 0

Паралімпійський чемпіон Максим Яровий приєднався до всесвітнього благодійного забігу Wings for Life World Run, метою якого є збір коштів для пошуку методів лікування травм спинного мозку.

Про це він повідомив на своїй сторінці у facebook.

Акція розпочалася о 14:00 5 травня у Києві. Одночасно з українською столицею забіг стартував секунда в секунду у 323 містах світу.

Благодійний забіг Wings for Life World Run у Києві 24 канал

Участь могли брати початківці і досвідчені бігуни, професійні спортсмени та учасники на інвалідних візках.

Унікальність забігу в тому, що біжать не до фінішу, а від нього, намагаючись втекти від автомобіля-кетчера (Catcher Car), який є "рухомою фінішною лінією", що слідує за учасниками в заданому темпі.

Реальний автомобіль-кетчер або віртуальний (в мобільному додатку) переслідує бігунів протягом маршруту і поступово збільшує свою швидкість, поки не наздожене кожного учасника. Коли кетчер наздоганяє учасника, гонка закінчується. Останні учасники, яких наздоженуть, оголошуються Глобальними чемпіонами.

Максим Яровий брав участь у всесвітній акції у якості амбасадора від Національного паралімпійського комітету України. Паралімпійський чемпіон подолав відстань у 11,89 кілометрів за 1 годину 19 хвилин і 20 секунд з середньою швидкістю 9 км/год.

«Із року в рік учасники біжать заради тих, хто не може, – задля людей з пошкодженням спинного мозку, чиє життя змінилося за долю секунди після того, як вони посковзнулися, спіткнулися або ж потрапили в аварію”, - написав Максим.

Організатори відзначили, що цього року благодійний забіг зібрав у два рази більше учасників, ніж минулого, і став одним з наймасовіших у світі.

Коментарі:

Останні новини