У районі відзначили День пам’яті та примирення і 74-ту річницю перемоги над нацизмом (фоторепортаж)

Поділитись у Facebook Відправити в Twitter

У Миколаївському районі відзначили День пам’яті та примирення і 74-т3 річницю перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

8 травня громада Миколаївського району зібралася біля меморіального комплексу у Ковалівці, щоб пригадати події Другої світової війни та вшанувати пам’ять загиблих земляків. 

У братській могилі біля села Ковалівка поховано понад 4 тисяч воїнів, які загинули при форсуванні Південного Бугу і в п'ятиденних боях за звільнення  Ковалівки у 1944 році.

Пам'ятник на братській могилі встановлено в 1949 році до 5-ї річниці визволення села від загарбників. Виготовлений місцевими майстрами.

Вихованці Радсадівського та Кир’яківського будинків культури, а також артисти Степівського БК виступили з пісенними і танцювальними номерами.

 

Під час мітингу пристуні вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих воїнів і тих, хто пішов з життя у післявоєнні роки. Так, у Миколаївському районі на сьогодні лишився всього один ветеран Другої світової війни — Василь Іванович Папахомов, якому зараз 93 роки. 

На  честь визволителів, похованих у братській могилі та земляків, котрі не повернулися з фронтових доріг, пролунали залпи з автоматів.

Після цього пройшла церемонія покладання квітів до вічного вогню.

 

Далі, за багаторічної традицією, колона учасників мітингу попрямувала до пам’ятника воїнам, що здіймається над Південним Бугом.

 

Перед спусканням вінка та квітів на воду, настоятелі різних храмів району провели молебень.

Як завжди, була польова кухня.

Після покладання та спускання квітів на воду відбувся традиційний фестиваль патріотичної пісні "Не старіють душею ветерани". Детальніше — у наступних публікаціях.

 

Ще більше фото з мітингу — на нашій сторінці у фейсбук. Щоб переглянути, тисніть на кнопку.

 

Коментарі:

Останні новини