Юні туристи Миколаївського району взяли участь в обласному чемпіонаті

Поділитись у Facebook Відправити в Twitter
  • 23.05.2019 13:48
  • 0

Щороку в травні в Мар’ївському урочищі Баштанського району збираються юні туристи, краєзнавці, рятувальники та освітяни з різних куточків області.

Так і цього року, з 16 по 20 травня, там відбулися обласний зліт-змагання юних туристів-краєзнавців, Чемпіонат області серед юнаків зі спортивного туризму та обласний збір-змагання юних рятувальників «Школа безпеки». А після закінчення учнівських змагань, навички з туризму демонстрували вчителі.

Туристи та краєзнавці перевіряли свої знання з різних напрямків краєзнавства, долали смугу перешкод, демонстрували навички спортивного орієнтування, крос-походу, рівень ерудиції в інтелектуальних іграх, готували щоденні репортажі, готували на вогнищі страви національної кухні і виконували туристські пісні.

 Facebook. Ігор Мухарський

 Facebook. Ігор Мухарський

Юні рятувальники змагались за призові місця на різних дистанціях і за різними напрямами. Наприклад, медицина, пошуково-рятувальні роботи на акваторії, в зоні техногенної аварії (пожежа, зона хімічного або радіаційного забруднення, висотна будівля).

Головний організатор змагань – Миколаївський обласний Центр туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді (МОЦТКЕ УМ). Також долучилися обласне відділення дитячого руху «Школа безпеки», головне управління ДСНС України у Миколаївській області, навчально-методичний центр цивільного захисту та безпеки життєдіяльності області.

Володимир Мінаков багато років жив у Миколаївському районі, очолював туристичний гурток. Вже декілька років працює завідувачем відділу патріотичного та національного виховання МОЦТКЕ УМ.

Володимир Мінаков Маяк.Media

Ми поцікавилися, як змінилася ситуація за останній час і які результати демонструє наш район.

– Миколаївський район вирізняється серед інших насамперед тим, що дає для області непогані спортивні походи, які потім беруть участь у Всеукраїнському чемпіонаті. Так, у 2018 році Миколаївщина посіла за походами перше місце по Україні, було представлено девׄ’ять звітів. А це дуже велика робота – підготовка, організація. Діти з Миколаївського району займаються не лише пішохідним туризмом, а й велотуризмом, в окремі роки є й водні походи. Такого різноманіття в інших районах немає.

Тренування туристів Миколаївського району в Андріївському урочищі Петро Трофімов

Наприклад, минулого року діти з Кривої Балцки посіли на Чемпіонаті України  І і ІІ місця з водного і степового водного походу. Юні велотуристи району також забрали призове місце.

Головною проблемою руху в районі протягом багатьох років залишається нестача фінансування. Тримається він на ентузіазмі дітей і тренерів та спонсорській допомозі.

Цього року наші школярі продемонстрували достойні результати, зважаючи на серйозну конкуренцію з міст і великих районів.

Тренування в Андріївському урочищі Петро Трофімов

– Щоб підготуватися до таких змагань, необхідні спеціалісти та дороговартісна база, яку мають далеко не всі громади. Приємно, що Миколаївський район представив аж чотири команди, адже більшість «виставила» по одній-дві, – відзначив Володимир Мінаков.

Отже, команди старшої групи під керівництвом тренера Михайла Павлішина посіли 6 і 11 місця. Середня група під керівництвом Петра Трофімова – 7 місце. Отримавши ще бали за конкурсну програму, делегація Миколаївського району в результаті вийшла на 6 місце.

Підготовка до змагань. Фото - Петро Трофімов

 

Коментарі:

Останні новини