Аграрії Миколаївського району мітингували у стінах облдержадміністрації

Поділитись у Facebook Відправити в Twitter
  • 03.06.2019 13:13
  • 0

3 червня більше півсотні фермерів з Миколаївського району, представники ГО «Агро-Сила», влаштували мітинг у стінах облдержадміністрації та під обласним управлінням поліції.

Аграрії висунули ряд вимог до представників влади та силових структур. Зокрема щодо змін Податкового кодексу, які вступають в дію з 1 липня, та діяльності депутата облради Ігоря Івануни.

Так, сільгоспвиробники виступили проти змін, впроваджених законом №2628 від 22.05.2019, у частині введення ліцензій на зберігання палива.

Згідно зі змінами, аграрії до 1 липня мають отримати ліцензію на зберігання палива на території своїх господарств. Аби отримати дану ліцензію, потрібно подати наступні документи: право власності або право на користування земельною ділянкою, де розташований резервуар з паливом; акт вводу в експлуатацію та акт готовності об’єкту; дозвіл на початок виконання робіт підвищеної небезпеки і початок експлуатування машин, механізмів устаткування підвищеної небезпеки.

Відсутність таких ліцензій тягне за собою накладення штрафу на керівника підприємства і головного бухгалтера по 500 тисяч гривень та кримінальну відповідальність.

Фермери з Миколаївського району відзначили, що їхній протест викликаний не тільки коротким строком для оформлення документів, а й корумпованістю відповідних структур, що унеможливлює законний шлях отримання ліцензії.

— Ліцензування на зберігання пального, на наш погляд, суперечить закону та є неможливим. Через те, що, по-перше, Держгеокадастр – це організація корумпована настільки, що «вибити» в них бодай якісь документи на право встановлення ємностей ми просто не зможемо. Більш того, оформити в ДАБІ малу архітектурну форму також неможливо. Вони так само корумповані. Я знаю це на своєму прикладі, бо вже протягом року не можу нормально будувати власний будинок. Вони знаходять необгрунтовані приводи та відмовляють, - розповів голова ГО, керівник ФГ «Діброва» Сергій Протченко.

З аграріями зустрівся заступник голови облради Андрій Кротов. Він повідомив, що наразі облрада готує звернення до ВРУ, Кабміну щодо відміни цих змін, оскільки, на думку депутатів, вони перешкоджають діяльності фермерських господарств.

 

Коментарі:

Останні новини