10 професій, що користуються найбільшим попитом у Миколаївському районі

Поділитись у Facebook Відправити в Twitter
  • 28.08.2018 13:21
  • 0

 

Миколаївщина - один з п'яти регіонів країни, де найменше безробітних. Водночас відкритих вакансій в області небагато. Mayak.media навідався до центру зайнятості та з’ясував, де мешканці Миколаївського району можуть знайти роботу, які спеціалісти потрібні роботодавцям та які професії користуються найбільшим попитом.

Медична сестра, молодша медична сестра

У Миколаївському районі протягом довгого часу зберігається попит на середній та молодший медперсонал. Молодших сестер постійно не вистачає в обласній психіатричній лікарні № 2 (с. Сапетня). Потреба в медсестрах є у фельдшерсько-акушерських пунктів та амбулаторій. Вакансії часто з’являються і в центральній районній лікарні.

 Будівельники

Професійні майстри-будівельники високо ціняться у всьому світі, наш район – не виняток. Монтажники, столяри,  покрівельники, зварники, електромонтери, штукатури, різноробочі можуть знайти як тимчасову, так і постійну роботу в господарствах, підприємствах і установах району.

 Водії вантажівок

Водії, що мають категорію С, користуються чималим попитом в аграрній галузі. При цьому, деякі роботодавці шукають водіїв на КАМаЗи, іншим потрібні керманичі більш габаритного транспорту – DAFів та MANів.

 Трактористи

Звичайно, одна з найпоширеніших сільськогосподарських спеціальностей завжди користуватиметься попитом. Проте, сьогодні аграрії роблять ставку на кваліфікованих трудівників, котрі можуть керувати сучасною імпортною технікою, а для цього потрібне хороше знання комп’ютера. Більшість роботодавців готові навчати кадри, головне – бажання.

 Фахівці з організації та ведення закупівель через систему Prozorro

Впровадження реформи тендерного процесу в електронних публічних та державних закупівлях у 2016 році призвело до нових запитів на ринку праці. А враховуючи те, що перехід на Prozorro збігся зі стартом децентралізації, потреба у спеціалістах, котрі розуміються на закупівлях, виросла ще більше. Адже новостворені ОТГ, отримавши значні управлінські та фінансові повноваження, активно витрачають кошти на розвиток інфраструктури, ремонт і будівництво об’єктів.

Економісти, юристи, бухгалтери

В Україні давно жартують про велику кількість представників цих професій. Колись дані спеціальності були дуже популярні. Як наслідок – протягом довгого часу існувала значна диспропорція між вакантними місцями та претендентами на них. Сьогодні ж більшість ОТГ мають потребу у висококваліфікованих представниках цих професій. Крім того, нерідко запити на юристів виникають від органів юстиції та ЦНАПів.

Охоронники

Відкритих вакансій та варіантів працевлаштування чимало. Пропозиції від роботодавців з’являються часто, тож таку роботу знайти неважко.

Водії електротранспорту

Хоч у Миколаївському районі немає ані тролейбусів, ані трамваїв, кадровий голод у цій сфері дуже високий. Тому «Миколаївелектротранс» запрошує на роботу до обласного центру і мешканців приміських районів, пропонуючи їм навчання з подальшим працевлаштуванням в Миколаєві.

 Працівники супермаркетів

Тут ситуація подібна до попередньої. Низький попит на роботу у супермаркетах серед жителів обласного центра змусив роботодавців розширити пошук.

 Техперсонал

І у комунальних, і у приватних підприємствах часто виникає потреба в технічних працівниках – прибиральники, сторожі, різноробочі, кочегари і т. п.

 

P.S. У зв’язку з відкриттям заводів іноземних корпорацій та конгломератів на західній Україні, збільшенні потужностей деяких українських підприємств у центральних областях, роботодавці з інших регіонів активно шукають працівників на півдні. До Миколаївського району запити вже надходили з Вінницької, Львівської, Житомирської та Івано-Франківської областей. Детальну інформацію можна отримати в районному центрі зайнятості.

Коментарі: