В Миколаївському районі соцзахист та служба у справах дітей можуть залишитися без опалення

Поділитись у Facebook Відправити в Twitter
  • 10.09.2018 15:37
  • 0

Своєчасна виплата пільг, соціальної допомоги та призначення субсидій жителям району може припинитися цієї зими.

Про це йшла мова 10 вересня на загальній апаратній нараді в РДА. Будівля, в якій знаходиться управління соцзахисту, котре займається перерахованими питаннями, може залишитися без опалення.

Наявна система опалення була встановлена ще у 1954 році і з того часу жодного разу не ремонтувалася через постійний брак коштів. Тепер же ситуація дійшла до того, що ані котли, ані труби не витримують навантаження.

- Минулого сезону труби «рвало» 4 рази. В результаті було затоплено бухгалтерію соцзахисту (вода знищила і документи) та актову залу. Ми справлялися, як могли: на місці пориву робітники вставляли у труби гумові шланги, закріплювали їх металевими затискувачами, щоб просто забезпечити потік води. Навряд чи система витримає ще один опалювальний сезон, - розповіла Алла Залога, начальниця терцентру соцобслуговування, який є балансоутримувачем будівлі. Власник - громада Миколаївського району.

Алла Залога Маяк.Media

Вона відзначила, що на капітальний ремонт системи необхідно близько 800 тисяч гривень. В районному бюджеті таких грошей немає, тож передбачили суму близько 300 тисяч. Решту адміністрація сподівається назбирати по об’єднаним територіальним громадам. Наразі кошти виділила тільки Михайлівська ОТГ (75 тис. грн).

Варто відзначити, що у двоповерхівці, про яку йде мова, окрім терцентру та соцслужби, знаходиться ряд важливих установ: служба у справах дітей, архівний відділ, районна організація ветеранів, редакція газети «Маяк» і сайту Маяк.Media.

Однак найбільше побоювань у місцевої влади викликає безперебійна робота управління соціального захисту.

- Ми обслуговуємо не тільки мешканців сільрад, котрі ще не об’єдналися в громади, а й жителів ОТГ, - розповідає начальниця управління Анна Пінькова. - Якщо взимку ми залишимося без опалення, я не знаю, чи стане колектив працювати в таких умовах. Спеціалісти можуть просто звільнитися. А це означає, що ми фізично не встигнемо вчасно проводити виплати населенню.

Анна Пінькова Маяк.Media

Скільки людей і звідки отримують пільги, держдопомогу та субсидії

 Маяк.Media

В адміністрації кажуть альтернативи поки не існує. У власності громади немає іншої вільної будівлі, в якій могла б розміститися така кількість людей.

У разі, якщо кошти все ж таки назбирають, планується зробити капільний ремонт системи опалення з повною заміною котлів, труб та іншого обладнання.

 

Коментарі:

Останні новини