Третій Фестиваль повітряних зміїв в Трихатах: яким він буде?

Поділитись у Facebook Відправити в Twitter
  • 07.02.2019 13:40
  • 0

Вже третій рік поспіль у Трихатах буде проходити Міжнародний фестиваль повітряних зміїв («Tryhutty International Kite Festival»). На офіційному сайті заходу організатори розповіли, чого очікувати цього року гостям та учасникам події. До речі, у 2019-му фестиваль триватиме цілих три дні з 17 по 19 травня.

Регламент фестивалю розширився, стало більше цікавого і нам вже просто мало двох днів.

– Один день ми вирішили віддати під Всеукраїнські змагання із запуску кайтів серед учнівської молоді, вихованців обласних та міських центрів науково-технічної творчості. Очікуємо біля 15 команд зі всієї України, – відзначила Тетяна Безмощук, організатор фестивалю, голова ГО «Сила Єднання».

Головна феєрія, без сумніву, – повітряне шоу від професіоналів-кайтерів. В цьому році планується залучити близько 9-ти іноземних команд та 6-ти українських.

А для тих, хто бажає оволодіти мистецтвом створення повітряних зміїв, в рамках фестивалю відбудеться низка майстер-класів по їх виготовленню. Вчити тонкощам в цій справі будуть кращі кайтери із зарубіжжя та України.

Для дітей та батьків передбачена велика ігрова зона, атракціони, зона фудкорту і багато інших цікавинок.

– Ми очікуємо великий наплив гостей. Адже наш еко-фестиваль вже на слуху, він має свою цілком заслужену репутацію. В минулому році захід відвідали більше 30 тисяч людей: приїжджали цілими сім’ями. Я впевнений, що цими незабутніми враженнями вони поділилися із друзями, тому 50-60 тисяч людей – досить реальна цифра. Адже аналогів кайт-фестивалю такого масштабу в Україні просто немає, – говорить співорганізатор фестивалю Андрій Нерода.

Очікуючи на таку кількість людей на цьогорічному фестивалі повітряних зміїв планують облаштувати більше 70-ти торгівельних точок з їжею та сувенірами. Організатори хочуть обладнати не одну, а цілих три фуд-зони в різних куточках території фестивалю. Крім іншого, обіцяють врахувати і побажання відвідувачів фесту у 2018 році та розширити кількість місць, де можна буде сховатися від сонця та автостоянку.

Один із сюрпризів фестивалю у 2019 році – зірковий гість. Минулого разу «запалювала» натовп співачка Світлана Тарабарова. А ось у цьому році відвідувачі фесту самостійно можуть вибрати зірку – між гуртом MOZGI и DZIDZO – активісти запустили в соцмережі Facebook голосування.

Фото на головній - Tryhutty International Kite Festival-2018

 

Коментарі:

Цікаві матеріали наших партнерів

Сусіди.City
«Куточок чарівництва» і диво-піч. Менська родина створила затишне й екологічне житло

Жмеринка.City
Жмеринка і Ріо-де-Жанейро: 5 спільних ознак, які вас точно здивують

Біляївка.City
Як Біляївка.City гроші рвали: або ми перевірили, чи обмінюють пошкоджені купюри в місцевих банках

Останні новини