У Миколаївському районі відкрили нову амбулаторію

Поділитись у Facebook Відправити в Twitter
  • 19.04.2019 12:58
  • 0

Сьогодні, 19 квітня в селі Нечаяне урочисто ввели в експлуатацію чергову з 14 сільських амбулаторій, побудованих в Миколаївській області за програмою розвитку сільської медицини.

 

На відкритті закладу побували жителі Нечаянської ОТГ, голова громади Микола Вівчар, нардеп Борис Козир, голова облради Вікторія Москаленко, заступник голови ОДА Валентин Гайдаржи, начальник облуправління охорони здоров’я Павло Георгієв, голова РДА Алла Воробйова.

На території обслуговування амбулаторії проживають понад 3 тисячі пацієнтів з сіл Нечаяне, Іванівка, Чемерлієве, Мирне, Лук’янівка, П'ятихатки та Мефодіївка. На сьогодні у закладі працює один лікар, з яким підписали декларації 1854 людини.

 

Загальна вартість проекту будівництва сучасної амбулаторії склала понад 8 мільйонів гривень, з яких 6,5 – з державного бюджету, 1,8 – з місцевого. Окремо громада виділяла кошти на благоустрій території.

Під час відкриття завідуючому амбулаторією, сімейному лікарю Денису Курило передали й ключі від нового позашляховика Renault Duster.

Після закінчення урочистої частини, усі бажаючі мали змогу оглянути приміщення та оснащення закладу.

 

Амбулаторія облаштована трьома санвузлами (для пацієнтів та працівників), є кабінети та господарські приміщення, невелика кімната відпочинку для медиків.

 

 

Коментарі:

Останні новини