Як небайдужі мешканці змінюють свої села

Поділитись у Facebook Відправити в Twitter
  • 18.06.2019 18:05
  • 0

Жителі Ковалівки облаштовують дитячий майданчик, а Криничанці "оселили" лелек.

До редакції надійшов лист від постійної читачки, людини, добре відомої у Ковалівці – Валентини Юріївни Семененко. 35 років вона працювала завідувачкою Авдотієвським сільським клубом. Молодь її любила та сприймала як авторитет. А зважаючи на більш ніж три десятиріччя роботи, до клубу вже ходили діти її перших вихованців.

"Стільчики в залі були старенькі, ремонт робили своїми силами, але всі могли зайти в клуб, пограти в теніс, більярд, діяли постійні гуртки для дітей, дискотеки, а які тематичні вечори ми проводили в клубі! Незважаючи, що штат був – один завклуб", – згадує жінка у листі.

Валентина Юріївна звернулася до редакції, аби усі читачі  дізналися про небайдужих мешканців села, які намагаються власними силами зробити його більш затишним і комфортним.

"Десять років тому біля клубу встановили міцну гарну дитячу площадку. Цього дощового року майданчик заріс травою. Ось і зібралися односельці – викосили траву, зробили нову пісочницю, лавки, пофарбували в гарні кольори майданчик. Планують за свої кошти зробити для дітей столик, клумби з квітами. Хочуть захистити майданчик від худоби, зробити навіс над пісочницею, навіть шпаківні будуть".

Усе це сільчани роблять за власний кошт: "Хочеться подякувати нашим жителям поіменно – Юрій Валерійович Гідулян – майстер цеху випалу заводу «ЮГцемент», Оксана Олександрівна Адан – домогосподарка і матуся двох дівчаток, Сергій Васильович Партола – батько двох дітей, Вікторія Андріївна Чоботар – матуся двох синів, Володимир Васильович Пастушок – працівник заводу «ЮГцемент»".

***

Небайдужі мешканці є у кожному селі. От і в Криничках група односельців вирішила прикрасити одне з особливих місць – стару криницю. Ф. І. О. Алієв, Ю. А. Гайченко, Ю. П. Бондар, В. П. Козоріз, М. І. Кравченко, Г. М. Петрученко «оселили» на дашку альтанки родину лелек.

Про це у фейсбуці повідомила Тетяна Бондар: "Шановні жителі, якщо ви бажаєте, щоб наше село процвітало, долучайтеся до добрих справ! Якщо не ми, то хто?".

 

Коментарі:

Останні новини