Як вчителі Миколаївського району у Мар’ївському урочищі «запалювали»

Поділитись у Facebook Відправити в Twitter

Або один вечір в компанії вчителів Миколаївського району, котрі приїхали на змагання з туризму.

Мар’ївське урочище розкинулося в 20 кілометрах від Миколаєва. Саме тут не один десяток років збираються туристи з усієї області, аби визначити кращих з кращих.

У змаганнях бере участь далеко не кожен район, однак Миколаївський – завсідник. Цього року нашу команду представляли вісім педагогів: Михайло Павлішин (районний відділ освіти), Петро Трофімов і Руслан Ілляшенко (Кир’яківська школа), Ольга Пащенко та Леонід Кононіченко (Ковалівська), Олена Казакова (Петрівська), Олена Нестеренко (Шостаківська) і Ганна Кондрашова (Надбузька). Разом з освітянами – Дмитро Шпотак, колишній учень Петрівської школи.

Тренування перед змаганнями в Андріївському урочищі. Фото - Петро Трофімов

Зустрічає нас Володмир Мінаков. Нині він очолює відділ патріотичного та національного виховання МОЦТКЕ УМ. Все своє життя Володимир присвятив туризму та тренуванням підростаючого покоління. Довгий час жив у Кривій Балці та очолював туристичний гурток. Декілька років провів у зоні АТО, комнадуючи розвідбригадою.

Володимир Мінаков і Леонід Кононіченко

У таборі Миколаївського району навколо похідного багаття – палатки, на мотузках сохнуть речі, під столом – казан борщу.

Кожен зайнятий своєю справою: Михайло, Петро, Ольга та Леонід йдуть до місця змагань. Їм дозволили оглянути смугу перешкод, яку вони долатимуть наступного дня зранку.

Михайло Павлішин

Ольга Пащенко

Петро Трофімов

Олена Казакова малює стенгазету, Ганна грає на гітарі, Руслан перебирає мотузки, Олена Нестеренко повертається з річки.

Олена Казакова

Ганна Кондрашова

Коли ж усі збираються разом, розпочинається активна підготовка до вечірнього творчого конкурсу та обговорення тактики майбутніх змагань (і я, чесно кажучи, нічого з того не розумію).

Вчителі жартують, підколюють один одного, згадують попередні роки, сміються. І хоч попотіти їм тут доводиться, помітно, що вони відпочивають душею: вирватися від шкільного галасу, оцінок, зошитів і навчальних планів нагода випадає нечасто.

Михайло Павлішин очолює команду. Колеги прозвали його супергеройським ім’ям «Мішмен», адже на змаганнях в особистому заліку його результат здивував навіть комп’ютер – так, що той відмовився працювати.

Олена Казакова, педагог-організатор Петрівської школи, вперше бере участь в змаганнях у якості вчителя. Однак туризм для неї не в новину. Адже у свої шкільні роки вона також брала участь в чемпіонаті.

Мені тут дуже подобається. В першу чергу, зміна обстановки. І, звичайно, приємно, відстояти честь району та школи. В силу професії, найбільше я полюбляю творчі конкурси.

Руслан Ілляшенко, викладач інформатики в Кир’яківській школі, так само досвідчений турист і також вперше виступає за команду вчителів. У роки навчання йому випадала нагода побути й суддею учнівських змагань.

Руслан Ілляшенко та Ганна Кондрашова. Пдіготовка до конкурсу

Ганна Кондрашова знову бере до рук гітару, всі сідають навколо неї, співають туристичні пісні та розважаються.

Дмитро Шпотак

Починає темніти, а судді у гучномовець оголошують збір на галявині. Вчителі беруть реквізит, гумові ковдри та крокують до імпровізованої сцени. Виступ нашої команди зриває оплески та отримує перемогу. Та й в цілому творчий конкурс проходить дуже весело. Щоправда, частину жартів зрозуміють лише туристи та вчителі.

Вже пізно і нам час їхати. Команда махає руками на прощання. На них чекає довгий важкий день.

 

Коментарі:

Останні новини