"Зупиніть рейдерство", — фермери з Миколаївського району пікетували облуправління Нацполіції

Поділитись у Facebook Відправити в Twitter
  • 03.06.2019 14:15
  • 0

Як повідомлялося раніше, понад півсотні аграріїв Миколаївського району влаштували мітинг у стінах облдержадміністрації та під обласним управлінням поліції.

Одна з головних вимог протестувальників, щоб органи влади та правоохоронці втрутилися у земельні конфлікти між керівниками сільгосппідприємств і депутатом облради Ігорем Івануною.

Десятки фермерів звинувачують депутата у рейдерстві:

– Правоохоронці не розслідують факти незаконного захоплення земельних ділянок у Миколаївському районі. Нами надані до поліції, СБУ, управління боротьби з економічними злочинами сотні документів, що підтверджують злочинну діяльність цієї людини. В хід йдуть підробка земельних актів, рішень та печаток сільрад, реєстрація договорів з безхатченками, малолітніми, недієздатними і навіть «мертвими душами».

Після розмови з заступником голови облради Андрієм Кротовим, який пообіцяв втрутитися та допомогти, мітингувальники попрямували до будівлі головного управління Нацполіції у Миколаївській області. 

До фермерів вийшов заступник начальника облуправління Іван Виговський. Аграрії розповіли про конкретні випадки втручання депутата у їх господарську діяльність.

– Він «заганяє» техніку на наші поля й збирає врожаї, нещодавно просто передискував поле зі сходами соняшника. Коли викликаємо поліцію, його комбайни просто їдуть звідти, а ми вимушені доводити цілей день, що це наша земля.

Фермери розповіли, що з Держкадастру невідомим чином зникають зареєстровані договори оренди земельних ділянок їхніми підприємствами і з’являються договори з фірмою «Ніколь Агро», яке належить дружині депутата Ігоря Івануни.

Крім того, за словами мітингувальників, депутат захоплює не тільки орендовані землі, а й ті, на які оформлене право власності.

– Родина у Нечаянській ОТГ володіє землею з 2011 року, у них є відповідні документи. Минулого року з реєстру зникають усі дані щодо їх права власності і з’являється інформація, що ця ділянка належить іншій людині. Були підроблені рішення Нечаянської сільради, підпис голови та печатка. Вже давно подано заяву до поліції, але справа не рухається, – відзначили фермери.

Іван Виговський запросив представників «Агро-Сили»  до себе на прийом у п’ятницю та пообіцяв надати їм роз’яснення з приводу усіх випадків.

В свою чергу фермери заявили, що у разі, якщо їх не почують, вони готові вигнати під будівлі органів влади та силових структур комбайни, трактори та іншу техніку.

Коментарі:

Останні новини