Мешканці Миколаївського району без дозволу підключали свої будинки до газу

Поділитись у Facebook Відправити в Twitter
  • 10.07.2019 13:45
  • 0

Днями в селі Зелений Яр Миколаївського району під час проведення діагностики газопроводів було виявлено два випадки несанкціонованого втручання до газорозподільної мережі, повідомляє прес-служба АТ «Миколаївгаз».

На дані об’єкти було припинено розподіл газу, складено акти про порушення, а справи буде передано на розгляд комісії. Вона вже і визначить донарахування збитків, які мають компенсувати АТ «Миколаївгаз» та сплатити порушники задля відновлення у них газопостачання.

«Самовільне втручання в газову систему – дуже серйозна справа. Це не просто крадіжка газу, яка несе фінансові збитки газорозподільній компанії, а в першу чергу – наражання на небезпеку себе, своїх близьких та навіть сусідів. Адже будь-які порушення в герметичності системи і непрофесійне виконання технічних маніпуляцій може стати причиною витоків газу і навіть вибухів», – пояснив начальник служби комплексного приладового обстеження Володимир Трохименко.

Крадіжка газу карається припиненням розподілу газу на об’єкті. Окрім того, відповідно до Кодексу ГРМ, порушнику робиться донарахування необлікованих обсягів природного газу, а також він має сплатити за послуги з припинення та відновлення газопостачання. Варто відзначити, що донарахування за несанкціонований відбір газу з системи (включаючи сплату за послугу з відключення/підключення) складають десятки тисяч гривень, а можуть досягати і 100 тисяч.

 

Коментарі:

Останні новини