В Миколаївському районі не поділили склад гороху: думки сторін

Поділитись у Facebook Відправити в Twitter
  • 07.09.2018 10:12
  • 0

В Іванівці місцевий фермер і мешканка Новобогданівки не поділили склад гороху. 

Конфлікт виник між Наталією Тернавською та керівником ФГ "Васильок" Євгеном Гаршиним. «Засвітився» там і депутат облради Ігор Івануна. Основна причина - склад з горохом.

- Ввечері 4 вересня я був у полі. Під’їхав працівник мого господарства і повідомив, що на складі, де зберігаю цьогорічний врожай гороху, відчинені ворота. Приїхавши на місце, побачив Наталію Тернавську та молодиків, котрі без будь-яких пояснень виносили збіжжя мого господарства зі складу та вантажили його у автомобіль з логотипом фірми «Ніколь». Також неподалік стояло декілька машин з чоловіками у чорній спецформі, вони були схожі на співробітників охоронної фірми. Мені довелось перекрити проїзд вантажівці своєю машиною та викликати поліцію, - розповів керівник ФГ «Васильок» Євген Гаршин.

Євген Гаршин

Окрім правоохоронців на місце прибули місцеві фермери, голова Нечаянської ОТГ Микола Вівчар і депутат облради Ігор Івануна. Останній є співвласником ряду підприємств, в тому числі фабрики, котра виготовляє меблі ТМ «Ніколь». У вантажівці на той час уже знаходилося близько 150 мішків гороху, ще певна кількість - у приміщенні складу.

Склад же належить братові Наталії Тернавської, вона є його довіреною особою, оскільки той проживає за кордоном. А Євген Гаршин користується будівлею близько трьох років:

- Десь 3 роки тому я хотів придбати цю споруду за 130 тисяч гривень, але документи не були оформлені належним чином. Наталія скаржилася, що на проведення процедури немає коштів. Тоді ми домовилися, що сплачую їй 60 тисяч гривень, користуюся складом, вона оформлює право на земельну ділянку під ним і я сплачую решту - 70 тисяч гривень. Та ось тільки чомусь оформлення це затягнулося на роки, - розповів Гаршин.

Наталія Тернавська не заперечує - дійсно, фермер дав частину коштів:

- Він заплатив цю суму, але ж і три роки користувався складом. Гадаю, це справедливий «розмін». Брат більше не хоче продавати будівлю йому, бо в них виникли суперечки ще й з приводу земельних паїв. Тому як тільки брат влітку приїхав додому, ми завезли на склад мій горох, - прокоментувала Наталія.

Наталія Тернавська Фото із facebook

Та зараз Гаршин на склад уже не претендує. Тож, основне питання - чий горох? Жінка не знає скільки там було збіжжя та відзначає, що його віддав на зберігання певний підприємець, однак ім’я не розголошує:

- Я буду спілкуватися з поліцейськими, надам документи, тоді тільки вже зможу це коментувати.

Євген Гаршин, у свою чергу, впевнений - з’ясувати чий врожай, дуже просто:

- Якщо вони не встигли нічого вивезти, там має бути 55-60 тонн. Також в мене є договір позички з фермером, у якого я брав горох для сівби, є накладні на отрутохімікати, карбамід. Більше того, я здаю звіти по культурах, посівних площах, врожаю до управління статистики. Не один десяток людей бачили, як робітники «Василька» завозили у склад саме горох. Якщо потрібно, можна його навіть порівняти з тими горошинами, що лишилися на полі після жнив.

Що ж до машини, в котру вантажили мішки, Ігор Івануна стверджує, що відношення до цього транспорту не має:

- Машина - не наша, це легко перевірити. Таких вантажівок по області та й Україні їздить багато - на них розміщена реклама торгової марки «Ніколь». Наше підприємство просто користується логістичними послугами та пропонує партнерам розмістити бренд. І до гороху я не маю жодного відношення, у чому мене звинуватили деякі ЗМІ. Я просто приїхав підтримати жінку, яку образили. Наталя Тернавська - не чужа для мене людина, я її дуже поважаю. Впевнений, що врожай зернобобових її. Та все ж, нехай розбирається поліція.

Ігор Івануна Николаевские известия

У Миколаївському РВП повідомили, що за фактом події почато кримінальне провадження за статтею 356 Кримінального кодексу України («Самоправство»), склад опечатали та виставили охорону. Поліція очікує рішення суду щодо накладення арешту на врожай. Наразі у обох сторін поліція збирає всі необхідні документи та докази. Коли очікувати конкретних результатів - поки невідомо.

 

Коментарі:

Останні новини