Аграрії Миколаївського району вирішили об’єднатися - хочуть боротися з рейдерством і беззаконням

Поділитись у Facebook Відправити в Twitter
  • 20.09.2018 19:35
  • 0

20 вересня відбулося зібрання фермерів і керівників сільгосппідприємств району, під час якого вони вирішили згуртуватися, щоб боротися з захопленнями збіжжя та землі, яку вони обробляють.

Присутні розповіли про випадки, з якими їм довелося зіштовхнутися. Зокрема, чимало уваги приділили інциденту, що стався на початку вересня в Іванівці.

Керівник ФГ «Васильок» Євген Гаршин поділився з колегами по «цеху» своєю історією про події:

Євген Гаршин

- Что я вижу? От склада с моим урожаем отъезжает MAN с маркировкой фирмы «Николь» и надписью «мебель для ванн». Подъезд перекрыт легковой машиной, возле которой стоит 4 охранника. Я спросил: «Что вы здесь делаете», мне ответили: «Мы вывозим свой горох». Тогда я попросил всех выйти со склада, сказал, что вызываю полицию, чтобы они все проверили. Ноль эмоций. Один на меня набросился с ведром, мои ребята тоже не стали стоять на месте. Но драку я предотвратил. Когда все это началось, снизу (прим. - улицы) вылетел Ивануна. Он ниоткуда не приезжал, стоял там все время. Позже выяснилось, что неподалеку в микроавтобусе сидели еще и «титушки». Видимо, на случай драки. Я первый раз видел Ивануну. Он налетел на меня с криком «Ну что, ***, доигрался? Я тебя сейчас буду ***». Горох мой, это просто реальное воровство. Пускай органы разбираются.

Свою думку висловив один з організаторів зустрічі, керівник ФГ «Діброва» Сергій Протченко:

- Я питав у Івануни, навіщо він таке робить. У відповідь: «Ничего личного - это бизнес». Ці люди навіть не розуміють, що вони звичайні злодії. Крадуть чуже, те, на що ми витратили десятки років, для них - просто бізнес. Вони думають, що їм все дозволено та зійде з рук: померлі люди підписують договори, підставні особи відбирають урожай. Чимало аграріїв району зіштовхнулися з цим беззаконням та зухвалістю.

Сергій Протченко

На його думку, Ігор Івануна маніпуляє учасниками АТО: допомогає їм оформити гарантовані законом 2 гектара, при цьому підбираючи ділянки у місцях, що вже обробляються фермерами, підробляючи документи, а після того викуповує у бійців землю. Він зазначив, що господарники мають об’єднати зусилля та дати відсіч подібним діям. Також Протченко закликав приєднуватися не тільки аграріїв, а й будь-яких підприємців району, котрі зіштовхуються зі здирництвом з боку правоохоронних, контролюючих та інших структур.

Директор ТОВ «Добробут» Тетяна Тетенькіна поділилася своєю історією.

Тетяна Тетенькіна

 - У нашому господарстві є тваринницький комплекс - 350 голів ВРХ. Все офіційно. Коли я «брала» тваринництво, у 2007 році, було 13 корів і все розвалене. Техдокументація була зроблена на 10-13 га землі. У мене була оформлена тільки земля під будівлями. А поруч, під сільськогосподарськими дворами, числиться близько 21 га. Там прокладені комунікації та бетоновані ями. Коли господарство стало розвиватись, виникла потреба у цих ділянках. Півтора роки тому звернулася до сільради з проханням надати мені землю під господарськими дворами в оренду. Сільська рада дала погодження. Поїхала до Держгеокадастру. Та виявилося, що на цю землю «наклали лапу», її мені не дали. Відмовляли близько чотирьох разів. Я подала до суду і виграла. Але тут з’ясовується, що на цю ж землю претендують учасники АТО. Та навіщо вона комусь? Там же нічого не посієш, не збудуєш? Хто зараз хоче займатися тваринництвом? Далі у мене відбувалося, напевно те ж саме, що й у Євгена Гаршина - з’являється Тернавська і влаштовує «кінокомедію», мовляв ми, депутати Михайлівської сільради, не даємо учасникам АТО землю. Хоча на території сільради є близько 1000 га вільної землі і депутати пропонували ділянки в іншому місці. Але чомусь Держгеокадастр вирішив дати саме ті ділянки, що біля ферми. Через декілька днів приїхали «хлопці в чорному», намети поставили біля сільради, погрожували фізичною розправою. Під дулами пістолетів, можна сказати, змусили депутатів дати погодження. Але, звичайно, я буду судитися, - розповіла Тетенькіна.

Керівник ПСП «Аскер» Геннадій Іванов відзначив, що потреба у створенні об’єднання існує вже давно і запропонував присутнім зробити конкретні кроки.

Геннадій Іванов

В результаті обговорень аграрії вирішили створити ініціативну групу з 7 людей, котрі візьмуть на себе організаційні та установчі питання. Учасники заходу домовилися, що проведуть зустрічі по сільрадах та повідомлять про створення організації іншим колегам.

Заступник голови райради Ігор Мухарський та перший заступник голови РДА Олексій Бродецький, котрі також були присутні, відзначили, що районна влада підтримає таку ініціативу та допоможе.

 

 

Коментарі:

Останні новини