Як Миколаїв відзначатиме новорічні свята

Поділитись у Facebook Відправити в Twitter
  • 07.12.2018 15:20
  • 0

Стало відомо, чим дивуватимуть і розважатимуть миколаївців та гостей міста на новорічні свята.

Чого очікувати та коли запалять вогні головної ялинки міста, розповів начальник управління культури Юрій Любаров.

Лунапарк, льодова гірка і, можливо, каток

Як і минулого року, на головній площі міста відкриють лунапарк. Представник фірми, котра виграла тендер, відзначив, що атракціони обрали з огляду на попит.

Поки остаточна вартість розваг не встановлена, але вже є приблизні ціни, пишуть НовостиН:

Автодром — 80 грн

“Екстрим” — 100 грн

“Лавка" — 80 грн

“Паровоз” — 40 грн

“Гелікоптери” — 40 грн

“Дитяча ланцюгова” — 40 грн

“Брейкденс” — 80, на вихідних — 100 грн

Новинкою цього року стане льодова гірка. Ціну поки не визначили.

А от чи буде каток — невідомо. Минулого року його встановили прямо на газоні Соборної площі. Після демонтажу ремонтувати площу довелося за рахунок бюджетних коштів. Тож на цей раз поставити каток вирішили на проїжджій частині вулиці Адміральській, яку перекрили для автомобілів. Ввечері, 3 грудня, мінівен проїхався по конструкції та пошкодив тепловий екран. Особу водія не встановили.

Керівник фірми, котра встановлює каток, розповів, що поки неможливо сказати, чи працюватиме ковзанка. Якщо авто пошкодило і айс-мати, сума збитків становитиме десятки тисяч євро. Але дізнатися про це можна буде тільки після його запуску, повідомляють Преступности.НЕТ.

 Дві новорічні ялинки та ілюмінація

2019 рік миколаївці і гості міста зустрічатимуть з двома новорічними ялинками. Перша, сучасна, стоятиме на Соборній площі, а друга, традиційна — на Соборній вулиці навпроти Каштанового скверу.

Цього року міська влада не купувала нову ялинку — буде та ж сама, що і рік тому. Але минулого року вона виявилася найдорожчою в Україні (2,8 млн грн) і за вартістю обігнала навіть головну ялинку країни.

Частина ілюмінацій також буде минулорічною. Але з’являться і нові конструкції. Зокрема, на головній вулиці вже встановлюють “зоряне небо”.

Ілюмінація "Зоряне небо" у Ялті, 2013. Фото - lightpoint

 Святковий ярмарок

Крім лунапарку та ялинки, на Соборній площі влаштують новорічний ярмарок. Там продаватимуть сувеніри, хендмейд вироби і, звісно, їжу та напої від відомих миколаївських (і не тільки) ресторацій.

Червоні будиночки вже привезли на площу.

 Фото - svidok.info

Концертні програми (розклад)

Головну міську ялинку відкриють 19 грудня, у День Святого Миколая.

Відкриття почнеться о 18:00 зі святкового концерту. В програмі — мюзикл "Навколосвітня подорож під Новий рік". Участь у мюзиклі братимуть найкращі творчі колективи міста: народні ансамблі танцю "Каприз" і "Сюрприз", народна студія естрадного вокалу "Лю старс", вокальна студія "Талант", ансамбль народного танцю "Сувенір", хореографічний ансамбль "Козача слобода", дитяча циркова студія "Арлекін".

Святкову програму продовжать гурти "Bad sister", "RadioStars", учасниця проекту “Голос” Олександра Казакова. В кінці обіцяють фаєр-шоу.

Наступні концерти відбудуться у неділю, 23 грудня.

О 12:00 найменших городян та їхніх батьків запрошують до Каштанового скверу. Там стартує дитяче свято "Зима крокує — свята дарує" та відкриється друга ялинка.

У цей же день, за традицією, в дитячому містечку «Казка» пройде театралізоване ігрове дійство "Миколаю-Миколай, в нашу казку завітай!", що продовжиться карнавальною ходою зі Святим Миколаєм по вул. Соборній.

Інші дитячі святкові заходи проходитимуть біля Каштанового скверу щодня, аж до 15 січня 2019 року.

Головне новорічне свято очікує дорослих 31 грудня. Початок о 23 годині. На Соборній площі відбудеться святковий марафон. Міськвлада обіцяє зіркових ведучих — Світланку Махнічеву і команду КВК “Легко и просто”. Разом з гостями свята Новий рік зустрінуть музичні гурти “Heartbeat”, “Radiostars”, “Bad sister”, Dj Стас Латишев. Буде також і Pj-show. Марафон триватиме до 6 ранку.

А от святкових феєрверків не буде — з огляду на воєнний стан і події на сході країни.

Фото на головній: Новий рік у Миколаєві 2018, автор - Денис Сісін 

Коментарі:

Цікаві матеріали наших партнерів

КалушNews.City
Тест: Що ви знаєте про Святого Миколая?

Жмеринка.City
Встигни придбати подарунок на Новий рік! «Мамине сонечко» пропонує знижку 10%

Калинівка.City
«Найважче їхати у будинки для пристарілих»: п'ять років волонтерства калинівчанки Інни Мурзіної

Останні новини