Тепер операцію з видалення катаракти можна зробити в Енергодарі

Поділитись у Facebook Відправити в Twitter

26 червня в Енергодарі відбулося перших шість операцій з видалення катаракти. Це стало можливим завдяки співпраці медико-санітарної частини з кафедрою офтальмологічних хвороб ЗДМУ.

Лікарка-офтальмолог Оксана Мірошникова розповіла: подібні операції проходять частіше без ускладнень. Усі прооперовані в Енергодарі пацієнти залишилися задоволені результатом.

- Операції будуть проводитися у хірургічному відділенні стаціонару. Для цього до Енергодара будуть приїжджати кандидати медичних наук із ЗДМУ . За потреби, оперувати може професор завкафедрою, - розповіла Оксана Мірошникова.

При видаленні катаракти встановлюється штучний кришталик. Обстеження перед операцією є безкоштовним. А от за саму операцію доведеться сплатити. Все офіційно – сплата проводиться через банк. Ціна така ж сама, як і у Запоріжжі.

Штучний кришталик відноситься до імплантів або протезів. На жаль, жодна страхова компанія у світі не відшкодовує такі операції

 

- Якщо у пацієнта є пільги, або він може отримати допомогу від мецената, депутата - треба задіяти це, -радить Оксана Мірошникова.

Операція займає від 15 до 30 хвилин. Якщо все проходить без ускладнень, вже увечері пацієнт іде додому. Ті, хто працює, може взяти лікарняний на час операції та реабілітаційний період – 7 днів.

- Всі кришталики, які використовують лікарі під час операції, сертифіковані. Вони відкриваються в операційній, - запевнила лікарка.

З осені цього року такі операції будуть проводити раз на місяць. Для того, аби записатися на процедуру, необхідно звернутися до лікаря – офтальмолога.

 

Коментарі: