Ірина Ішмакова розповідає про можливості нашого міста

Поділитись у Facebook Відправити в Twitter

Мешканка Енергодара Ірина Ішмакова з дитинства не могла всидіти на місці. У школі вона була командиром класу, грала у волейбол. Зараз працює у центрі дитячої та юнацької творчості інженером з охорони праці. Але і тут лідерські якості взяли верх: Ірина веде гурток у центрі, бере участь в толоках та спортивних змаганнях, а ще мріє зробити ЦДЮТ кращим. 

В тому році Ірина Ішмакова дізналася про конкурси, в яких можна виграти кошти на благоустрій міста. І взяла участь одразу у двох.

- На той час проходили конкурси «Громада своїми руками» та «Громадський бюджет». Всі мої проекти стосувалися ЦДЮТ. Їх ми писали разом із колежанкою, - розповідає Ірина. - Написання проекту зайняло небагато часу. Організатори конкурсу консультують учасників при будь-яких питаннях. Важче було чекати оголошення результатів.  

 
ЦДЮТ - місце, де генерують ідеї, розвиваються діти. Заклад відвідують 1200 дітей. І я завжди хотіла, щоб заняття у них проходили якомога цікавіше

У конкурсі міні-грантів від ДТЕК та міськради «Громада своїми руками» Ірина перемогла. На виграні кошти, а це 39 тисяч гривень, одна з кімнат центру стала ігровою. Сюди закупили сучасні меблі та розвиваючи ігри.

 

На конкурс «Громадський бюджет» Ірина подала проект, який передбачає повне оновлення внутрішнього дворику центру дитячої та юнацької творчості. В тому році проект не набрав необхідної кількості голосів. Та наша співрозмовниця не здалася: подала заявку на участь і в цьому році.

Якщо проект «Дитячий майданчик «Країна розваг» переможе, то в ЦДЮТ проведуть капітальний ремонт внутрішнього дворику: встановлять лавочки, сучасне освітлення, сцену, замінять тротуарну плитку, висадять нові рослини.

 
 

Ірина подала заявку на участь у Громадському бюджеті ще один проект – "Реконструкція головного входу ЦДЮТ".

Хочеться виділити Центр дитячої та юнацької творчості. Зараз його будівля непомітна. Багато хто не знає, де знаходиться наш заклад

- Я закликаю всіх енергодарців брати участь у подібних конкурсах. В наших силах зробити Енергодар кращим, - говорить наша співрозмовниця.

Не дивлячись на те, що голосування у конкурсі «Громадський бюджет» проходитиме з 1 по 15 вересня, Ірина вже знає, якою буде тема наступного проекту.

- Мої діти займаються легкою атлетикою. Планую подати заявку для придбання спортивного інвентарю, - ділиться Ірина.

 
Якщо хоча б один мешканець зі ста буде робити щось для благоустрою Енергодара, наше місто стане кращим

 

 

Коментарі: