Сесія міськради: питання про петиції та тарифи ТВК залишаються відкритими

Поділитись у Facebook Відправити в Twitter

Сьогодні, 5 липня, мала би продовжитися тридцять друга сесія міськради. Основні питання порядку денного - про петиції щодо розпуску виконкому,  тарифи «Тепловодоканалу» та створення комісії з перевірки розрахунків тарифів на тепловодопостачання в місті. Сесія завершилася, навіть не розпочавшись.

Депутат Сергій Хоролець одразу заявив про те, що сесія міськради не відбудеться:

-    Громада вимагала поставити першим питання про звільнення з посади секретаря міськради Лесі Нікітіної. Друге – розформувати виконком. Якщо ці питання не будуть першими у списку порядку денного, ми зірвемо сесію, - заявив Сергій Хоролець.

Депутат Анатолій Анохін вважає, що розпуск виконкому призведе до колапсу у місті. Тому с початку треба звернутися до містоутворюючих підприємств, громадських організацій та політичних партій для того, щоб ті запропонували свої кандидатури. У свою чергу, Анохін запропонував включити до нового складу виконкому Андрія Лохматова, начальника юридичного управління ЗАЕС.

Друге звернення депутата Анохіна стосувалося тарифів ТВК. Як розповів Анатолій Анохін, на останній бюджетній комісії він дізнався про те, що з міського бюджету може бути виділено 15 мільонів гривень на компенсацію тарифів ТВК.  Це рішення Анатолій Анохін вважає незаконним.
 
-    Це порушує рішення 15-ти годинної сесії. Воно не було скасовано судом, а лише призупинене. Щоб вирішити питання ТВК, необхідно затвердити тимчасові тарифи - 50 % від тих, які запропонувало ТВК. Тоді можливо буде сплачувати і зарплатню працівникам комунального підприємства, і податки - вважає Анохін.

На сесії був і екс-депутат, адвокат Артем Дубков. Він попросив депутатів включити до порядку денного питання щодо виділення 1 мільйону гривень на погашення зарплатні працівникам ПКВ.
 


Також Дубков звернувся до Павла Музики і розповів, що він випадково побачив порядок денний, де значилося питання про сплату 269 тисяч гривень з міського бюджету Яні Дабіжі, яка довела у суді, що її незаконно звільнили з посади заступника міського голови.

-    Яна Дабіжа виграла суд не у міськради, а у виконкому, який очолює міський голова. Всю суму має відшкодовувати пан Музика. Тому, якщо хтось з депутатів підніме руку, голосуючи за це питання, я буду телефонувати 102 і писати заяву на кожного, - заявив Артем Дубков.

Він вимагав виключити це питання з порядку денного.

 

Депутат Сергій Хоролець вирішив чекати продовження сесії поруч із міським головою. Він сів поруч з Павлом Музикою. На що міський голова мовчки вийшов із зали засідань.

 

Дехто пішов до кабінету мера. Люди чекали на продовження сесії, проте цього не трапилося.

 

Коментарі: